10.11.2009





*

Çok hastayım, esasen çok nezle oldum, domuz gribinden sonra;  nezle ve grip arasındaki farkı da öğrenmiş oldum. Gerçi nezle olduğumu kime söylesem, domuz gribine yakalanmış muamelesi görüyorum. Feci üşütmüşüm, ah bu sıcak havalara aldanmalar, yürüyüşe tarzan gibi çıkmalar, annemin söylenme çeşitlerinden bir kaçı, dedim ben sana diye başladı mı, gerisi istemesen de çorap söküğün den farksız.

The Kite Runner ı izledim, kitabını okumuştum zaten filmini de nezmandır izleyeceğim, izleyeceğim; sonunda izledim. Bazı kültürel öğelerin gözün içine içine sokulmasından hoşlanmıyorum. Gerçi bu toplumsal bir olgu halini alıyor, bozulmaya uğramamış geleneksel yapından kaynaklanan alışkanlıkların sürüp, gitmesi fakat bunu sinemada bir başkasının gözünden izlemek çok başkalaştırıyor anlatılmak istenileni gibi. İçsel savaşları, kendi konumundan dolayı olayları yönlendirmesi filan güzel de bilmiyorum gene de film basitleşmiş gibi, izlenebilir. Sonuçta değiştiremediğin pek çok şey yaşıyorsun hayatta, tek yapman gereken şey kabullenmek ve sahip çıkmak. Özetle budur.

Flash Forward a gelirsek de nasıl bir sondu o öyle, yavru gibi ajan Al Agouh da atladı gitti çatıdan, uyuz oldum. İnsan biraz yaşatır yahu, altı ay sonra görülecek her şey karıştı gitti şimdi. Neyse baya heyecan yaptılar, göreceğiz bakalım.


Hasta olmak kötü bir şey, kafam yüz galonluk suyun içinde gibi, algılama da bir sükunet var ve burnum silmekten yara oldu ve çok çirkinim, küçük bir ördeğe benziyorum. ve ve ve... Musuki kulağımın içinden voğğğnk diye geçiyor, dinlemiyorum, kitap da okuyamıyorum, en güzeli mesaimi tamamlamak ve evime gitmek, hayat ne tuhaf gripler filan...



.


4 yorum:

KIZILCA dedi ki...

Geçmiş olsun...

Asuman Unsal dedi ki...

sağvol

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

geçmişler olsun yavruşş..

Asuman Unsal dedi ki...

sağvol bebek :)(: bugün daha iyiceyim gibi gibi