7.11.2008

94


Dışarı çıktım, hani hevesli de değildim çıkmaya lakin Ziya da şahit çok sıcaktı hava ve fotoğraf çekmek için doğa tüm şartları bir, bir sıralamıştı.

Neyse uzatmayayım, çok tatlı bir çocuk gördüm, tuttum kolundan eve getirdim, lafladık filan, adım Ziya dedi, şaşırdık Ziyaylan; haha ben bi gülmüşüm ki bilog; yer, gök felan inledi sonra bir sağanak yağdı; off saat beş olsa da çıksam derken, saat on da gelecek film ekibini karşılama komitesinde olduğumu öğrendim, öğrenmek de ne demek, bizzat kendim seçtim, adamlar lakin sulu sepken, filmcisi, setçisi, ışıkçısı, kostümcüsü, hepsi aynı anda aynı otobüsle yola çıkmışlar, şimdi onları bekliyoruz, çok canım sıkıldı.

Hani çok tatlı birini görsem, tutup kolundan bir şey demeden çatıya çıkarıp, kafe kanyak ısmarlardım. Ev değil de cafe gibiymiş misal, filmlerden bahsetsek, olmadı o da benim sevdiğim o romanı sevse, dey mi dese bende ondan sonra okumaya çalıştığım hiçbir şeyden pek keyif alamadım dese, sahi ya desek gülüşsek, kıkır kıkır kıkraşsak hahahah.

Neyse Ziya ben açık çay alayım canım.

Vallah billah canım sıkılıyor, bohem rüzgarları, muson la karışık yelleniyor, en güzel yazan kalemimin üzerinde bir takımın amblemi var, utanıyourm ulan biri görecek diye, ama nasıl güzel yazıyor, böyle kadife gibi, hımm leziz.

Hiç musiki dinlemedim, gece Özge ile yıllar, yıllar öncesine ait mektuplaşmalarımızı yad ettim; satır aralarında kah güldüm, kah ağladım, kah takla attım. Bütün gece ıvır zıvır bir şeyler yemek istedim, mısır patlattım, kahve içtim, mısırı bıraktım, kahveye dadandım, bir sigara içsem mi dedim; yapamadım. Yok keyifsiz, kısa winston ve başka pek çok şeyin tadı yok şimdi iki dudak arasında, neyse uzatmayayım günlük, odamı bir temizlemişim, neler neler çıktı görmen lazım, ben bile inanmadım.


Pazar günü bir foto çekimi için sözleştik, yarın ise sinemaya mı gitse dedi birileri, olur bakarız dedim. Canım istemiyor gibi, gibi.

Geleceğim sonra yine, sağlıklı, sağlıcaklı.


*o*

2 yorum:

Banu dedi ki...

ıhmmm ben de senle çok "dey mi" derdim , hey gidi. demek bir ziya bir ziya daha koşuyor renkli asuya :p neyse acil tavsiye kitaplar okunur, bol bol dey mi denir satıraralarında :)

Asuman Unsal dedi ki...

vircinya vufff abla yaşasaydı da görseydi bilinç akışına maruz kalınmak nasıl oluınurmuş, öyle ceplere taş doldur, dal nehre olmuyo kardeşim hehehheeh

sen oku onu kuzum
bi
konuşalım
satır satır

ahh ya Rab neyse ki böyle, böyle insanlar var...

hamdolsun
koy dolsun

hay allam canım rakı çekti be ya

neyse kuzum
dey mi dey mi

ziyanın selamı var hahah
:)(:

*o* şaşkın koala